24 Aralık 2016

Kış Güzelleri: Gölcük, Abant, Topuk Yaylası

Hafta sonunda Ankara’ya yakın bir yere gitmeye karar vermiştik. Dört mevsim doğada zaman geçirip, temiz havayı ciğerlerine çekmek isteyenler için klasik rotalar arasında yer alır Bolu. Yılın hangi dönemi giderseniz gidin, muhteşem bir görsel şölen sizleri bekliyor olacak Bolu ve çevresinde. Ne zaman kar yağsa aklımıza ilk önce Abant Gölü ve Gölcük gelir. Kar belki de en çok bu coğrafyaya yakışıyor. 2016 bitmeden önce kış aylarında karın keyfine varmak için 24 Aralık 2016 sabahı Bolu’ya doğru yola çıktık. Gölcük’e Bolu içinden 15 km’lik asfalt yoldan zorlu bir tırmanışla çıktık. Sabah saatlerindeki heyecanlı yolculuğumuzun sonunda Gölcük’e vardık.

19 Kasım 2016

Karahisar'ın Eteklerinde: Afyon

Hafta sonunda Ankara’ya yakın bir yere gitmeye karar vermiştik. Afyonkarahisar ilimize, hepimizin yolu düşmüştür. Güney illerine seyahatlerimizde mola verip dinlenmiş ve yolumuza devam etmişizdir. Biz de bu şehrin hakkını vermek için ne zamandır hem Afyon’u hem de bağrında üniversite okuyan kardeşimizi ziyaret etmek istiyorduk. İnsan ne kadar isterse istesin, niyetini aldıktan sonrası nasip... Hafta sonu düştük yola... Ankara'dan başlayıp dağlar ve bozkır manzaralı yollardan geçerek Afyon'da son bulan sürüş rotamızda, tarihi kalıntılar ve volkanik oluşumlar gördük. Afyonkarahisar, tepesinde çok eski bir kalenin karanlık silueti yükselen küçük bir şehir.

7 Eylül 2016

Karadeniz Seyahatimiz: Ordu, Trabzon, Rize ve Sivas


Hep hadi yapalım dediğimiz seyahat, batıdan doğuya Karadeniz turu! Doğu-Batı diye ayırmayıp başından sonuna kadar gezilesi bir maceradır Karadeniz. Karadeniz bölgesinde neredeyse her şehri ile ayrı bir gezi haritası oluşturulabilecek, keşfedilmeyi bekleyen sayısız yer var. Koca Karadenizi 9 güne sığdıramayacağımızın farkında olsak da, birçok güzel hatırayla dolu bir gezi yaptık. Sizin de bizim gibi heyecanlı, serüven dolu ve tabiatla iç içe bir tatil geçirme hayaliniz varsa Amasya, Ordu, Trabzon, Rize gibi yerlerden oluşan bir Karadeniz turu yapmanızı tavsiye ederiz. Eğer hayalleriniz sizi korkutmuyorsa, yeterince büyük değillerdir. Ama birçoğumuz da korkularımızı yaşadığımız için hayallerimizi yaşayamıyoruz. Uzun zamandır hayal ettiğimiz Karadeniz seyahati de bizi korkutuyordu ama bizim için uzak olan bu hayali sonunda gerçekleştirdik. Uzak dediğin, önce içinde birikir insanın, sonrası yalnızca yoldur...

7 Temmuz 2016

Osmanlı'nın Ustalık Eseri: Edirne ve Çanakkale

Edirne, Arif Nihat Asya'nın şiirinin konusu olan güzel şehir. Sultan Selim'in şehri. Mimar Sinan'ın ustalık eserim dediği Selimiye Camisinin şehri. Arif Nihat Asya, ecdadımız için önemli olan ve mazimizin şekillenmesinde payları bulunan şehirlere özellikle eğilmiş, onlardaki ihtişamı gözler önüne sermeye çalışmıştır. Onun şiirlerinde Edirne’nin ayrı bir yeri vardır. Osmanlı'ya payitahtlık eden bu serhat şehri, Arif Nihat’ın şiirlerinde İstanbul ve Konya’dan sonra ismi en çok geçen üçüncü şehirdir. Asya’nın, mahzun şehir diye nitelediği Edirne...

Türkiye'nin anakaradaki en batı noktası olan ve Osmanlı'ya yaklaşık 90 yıl başkentlik yapmış olan Edirne, tarih meraklıları için birebir... Uzun zamandır konuştuğumuz fakat bir türlü aksiyona geçiremediğimiz Edirne seyahati için 2 hafta öncesinden tüm planları yaptık ve bu tarihe şahit olmak için 2016 Ramazan Bayramını fırsat bilip tadı damağımızda kalan bir Edirne ziyareti gerçekleştirdik.

15 Mayıs 2016

Erciyes'in Eteklerinde: Kayseri

Heyecanlı, serüven dolu ve tabiatla iç içe bir tatil geçirme hayaliniz varsa Kayseri'ye gitmenizi tavsiye ederiz. Anadolu’nun en eski şehirlerinden biri olan Kayseri, hem cezbedici manzaralar sunuyor hem de tarih meraklıları için birebir! Tarihi ve doğal güzellikleri harika bir uyum içerisinde sunan Kayseri'nin tarihine ışık tutan yapılar arasında; Hacı Kılıç Medresesi, Sahabiye Medresesi, Kurşunlu Camii, Hunat (Hatun) Medresesi, Alaca Kümbet, Döner Kümbet, Arkeoloji Müzesi, Köşk Medrese yer alıyor. Tatil sürenize göre listenize dilediğiniz mekanları dahil edebilirsiniz. Hafta sonunda Ramazan ayına girmeden önce ilkbaharın keyfine varmak için Kayseri Kapuzbaşı Şelalelerine doğru yola çıktık. Doğaseverlerin sık sık ziyaret ettiği Kapuzbaşı'nın da içinde bulunduğu Aladağlar Milli Parkı; doğa fotoğrafçılığı, yürüyüşler, kamp gibi aktiviteler için ideal bir yer.

1 Şubat 2016

Umre İbadetimiz: Mekke ve Medine

Çok sefere çıkmıştır kişi. Bazen kendinden kaçışın sebebidir sefer, bazen de kendine gelişin... Hiçbir sefer Rabbın davetine icabetten daha tatlı değildir.

Kâlû Bela’da İbrahim (a.s.)'in insanları Kâbe’yi tavafa davet ettiği o muhteşem çağrıyı işitip ”Lebbeyk Allahümme Lebbeyk…” dediğimiz günden bu yana hasretini çektiğimiz topraklara gidiyoruz. İşlemlere başladığımız an itibariyle ayaklarımız yere basmıyor. Heyecanla hazırladığımız valizlerimizin yanında bir de dualar, selamlar götürüyoruz heybemizde. İlk yolculuğumuz Kâinatın Efendisine, Medine’ye… Az önce sevdiklerimizden ayrılırken döktüğümüz gözyaşları hemen unutuldu. Şimdi çocuklar gibi şen, heyecanlı ve mutluyuz. Dilimizden, sözümüzden, bedenimizden, elimizden kimseye zarar vermeyeceğimiz bir duruşla uçuyoruz.

Her müminin hayatında bir idealdir Resulullah'ın memleketine gitmek. 14 gün süren Mekke ve Medine ziyaretimizde biz de en büyük hayalimizi gerçekleştirerek, bu tatlılıktan az da olsa nasibimizi aldık. Hacca, Umreye gidenler, oradaki manevi atmosferi soluyanlar bu duyguları çok iyi bilir. Kabe'ye gidemeyen bir aşık, gidip gelen binbir aşık... Anlatmakla değil, yaşamakla anlaşılır. Orası gerçekten sürprizlerle dolu, orada secde etmek çok farklı bir duygu... Çeşit çeşit insan, hepsi aynı giyinmiş, aynı amaç için aynı yöne doğru ilerliyor ve aynı yere secde ediyor... Kâbe aynı Kâbe, mekân aynı mekân, ibadetler aynı ibadetler ama duygular, hisseler, öyküler bambaşka. Herkes farklı şeyler yaşıyor o topraklarda... Hayatımızın en eşsiz deneyimiydi.

1 Ocak 2016

Doğa ve Tarihin Buluştuğu Şehir: Antalya

Heyecanlı, serüven dolu ve tabiatla iç içe bir tatil geçirme hayaliniz varsa Antalya'ya gitmenizi tavsiye ederiz. Yaz aylarında kavurucu sıcaklara maruz kalmamak için biz bu seyahatimizde 1 Ocak 2016 tatilini fırsat bilip Antalya'ya gittik. Antalya'nın bu mevsimde Toros dağlarının karlı görüntüsü ile birleşen siluetini görmelisiniz.