21 Kasım 2015

Hitit Uygarlığına Yolculuk: Hattuşa ve Alacahöyük


Hafta sonu tatilinizi Hititlerin izinde MÖ 13. yüzyıldan kalanları keşfetmeye ayırmak ister misiniz?Bu sefer rotamızda ormanları, patikaları adımlamak değil; antik kent Hattuşa var. Hafta sonunda uzun kış aylarına girmeden önce sonbaharın keyfine varmak için Çorum’a doğru yola çıktık. Sabah saatlerindeki keyifli yolculuğumuzun sonunda Hattuşa’ya vardık. Hattuşa, Yazılıkaya ve Alacahöyük bölgelerini gezdik ve en son edindiğimiz bilgiler ışığında bu muhteşem tarihi size aktarmaya çalıştık.

29 Ekim 2015

Bursa'nın Saklı Köşeleri: Oylat ve İznik

29 Ekim 2015 tatilini fırsat bilip gerçekleştirdiğimiz tadı damağımızda kalan Bursa ziyaretimizde, merkezden biraz uzaklaşıp Bursa'nın hiç görmediğimiz ilçelerindeki güzellikleri görelim istedik. Bursa'ya giderken İznik'e, Bursa'dan Ankara'ya dönerken ise İnegöl Oylat'a gittik. Biri Bizans, Selçuklu, Osmanlı gibi birçok medeniyetin izlerini taşıyan İznik; diğeri de onun 75 km güneyinde, sessiz ve huzurlu bir tatil için doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlere, Bursa'da saklı bir cennet olan Oylat.

17 Ekim 2015

Orman Denizi: Yedigöller

Sessiz ve huzurlu bir tatil için doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenlere Bolu'da saklı bir cennet olan Yedigölleri tavsiye ediyoruz. Sonbaharın tüm renklerini burada bulmak mümkün! Doğanın tüm renklerini gözler önüne seren Yedigöller, ülkemizin cennet köşelerinden ve gezginlerin rotalarının vazgeçilmez duraklarından biri. Doğaseverlerin sık sık ziyaret ettiği Yedigöller; doğa fotoğrafçılığı, yürüyüşler, kamp, olta balıkçılığı gibi aktiviteler için ideal bir yer. Bolu'da özellikle Ekim-Kasım aylarında bulunacaklara Yedigöller Milli Parkı'nı gezmeyi mutlaka öneriyoruz. Yedigölleri doya doya gezmek için yazımızı okuyup, güzel bir tatil planlayabilirsiniz.

Güz demek, Yedigöller'de fotoğraf demektir. Eskiden beri Yedigöller'in fotoğraflarını görür, hep gitmek isterdik. 2015 Ekim ve 2016 Kasım aylarının ortasında hafta sonları gittiğimiz Yedigöller fotoğraflarını gördükten sonra siz de ilk fırsatta gitmek isteyeceksiniz. Ekim ayının sonunda veya Kasım ayının başında giderseniz muhteşem bir renk cümbüşüne şahit olabilirsiniz. Doğa sarının binbir tonuna bürünmüşken sizi bekleyen muhteşem manzaranın keyfini çıkarın.

24 Ağustos 2015

Kaz Dağlarının Eteklerinde: Balıkesir ve Çanakkale


Heyecanlı, serüven dolu ve tabiatla iç içe bir tatil geçirme hayaliniz varsa Kaz Dağlarına gitmenizi tavsiye ederiz. Bir tarafta pırıl pırıl denizi ve oksijen zengini havasıyla Akçay, Altınoluk; diğer tarafta muhteşem manzarası ve doğasıyla Kaz Dağları... Balıkesir'in şirin ilçesi Edremit, Kuzey Ege'de parlayan bir yıldız. Yaz aylarında kavurucu sıcaklara maruz kalmamak için biz bu seyahatimizde Ağustos sonunu tercih ettik.

20 Temmuz 2015

Tarihin Soylu Anası: İstanbul

Yürüyelim Seninle İstanbul'da, Nurullah Genç’in bir şiiri. İstanbul’da bir bayram tatili de, 2015 Ramazan Bayramını fırsat bilip gerçekleştirdiğimiz, tadı damağımızda kalan İstanbul ziyaretimizin özet ifadesi. Nurullah Genç'in, nice şairlerin ilham kaynağı olan İstanbul tutkusu üzerinde durduğu, pek çok aşina semtin sokaklarında yürüdüğü şiirlerini topladığı eseri Yürüyelim Seninle İstanbul'da. Genç’in, tarihin soylu anası diye nitelediği İstanbul...

17 Mayıs 2015

Güzel Atlar Ülkesi: Kapadokya



Kapadokya gezisi için; kış aylarında soğuk ve yağışlı havaya, yaz aylarında ise kavurucu sıcaklara hazırlıklı olmanız gerekiyor. Yolculuk için bizim gibi ilkbahar mevsimini veya sonbaharın başını tercih etmenizi öneriyoruz.

Ankara'dan gittiğimiz için yol üstündeki Kırşehir, Hacıbektaş ve Gülşehir'e uğradıktan sonra gezimize Nevşehir Uçhisar’dan başladık.

23 Nisan 2015

Tüm Zamanların Güzel Şehri: Bursa



Bursa’da Zaman, Ahmet Hamdi Tanpınar’ın bir şiiri. Bursa’da bir bahar havası da, 23 Nisan 2015 tatilini fırsat bilip gerçekleştirdiğimiz, tadı damağımızda kalan Bursa ziyaretimizin özet ifadesi. Ahmet Hamdi Tanpınar'ın, hayatının tesadüfleri olan Ankara, Erzurum, Konya, Bursa, İstanbul şehirlerini anlattığı deneme türü eseri Beş Şehir’den biridir Bursa. Tanpınar’ın zamanı, billur bir avizeye benzettiği şehir...