22 Ekim 2017

Ankara'nın Saklı Cenneti: Karagöl



Sonbaharın renk cümbüşünü görmek için günübirlik Karagöl'e gitmeye karar verdik ve arabamıza atlayıp uzun da olsa sonucunda kesinlikle değeceğini düşündüğümüz bir yolculuğa çıktık.

14 Eylül 2017

Güneşin Ülkesi: Güney Ege ve Batı Akdeniz Turu


Tek bir şehir yerine, birçok yeri hızlı ve kolay bir şekilde görebileceğimiz birkaç bölgeyi gezerek seyahat etmenin tadı bir başkadır. Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu derken, bu seneki seyahat rotalarımızın son durağındayız. Bu seferki rotamız Selçuk - Kuşadası - Bodrum - Marmaris - Ölüdeniz - Kumluca şeklinde gidiyor ama biz gelmişken her yeri didik didik gezelim dedik. 9 gün boyunca Akdeniz ve Ege kıyılarında o sahil senin, bu mağara benim; şu kanyon senin, öteki vadi benim koşturup durduk. İzin günleri az, görülecek yer çok; bu yüzden en fazla görülmeye değer yerleri gezebildik. Adı üstünde; güneşin ülkesinde sarı, turkuaz ve zeytin yeşilinin dünyanın başka hiçbir yerinde göremeyeceğiniz şekliyle birleştiği Ege ve Akdeniz'deki en güzel rotaları, uğradığımız, konakladığımız yerleri ve gittiğimiz güzergahı sizin için yazdık.

1 Ağustos 2017

Doğu Karadeniz'den Doğu Anadolu'ya: Trabzon, Rize, Artvin, Batum ve Erzurum



Karadenizde gezilecek pek çok rota, görülmesi gereken sonsuz manzara var ama hepsini bir seferde görmeye zaman yetmez. Bu yüzden epeyce eleme yapmak gerekiyor. Eğer nerelere seyahat etmeniz, nereleri gezmeniz ve neler yapmanız gerektiğinden emin değilseniz, size birkaç öneride bulunabiliriz. İlk Karadeniz turumuzu geçen sene yapmıştık, onu buradan okuyabilirsiniz. İkinci Karadeniz seferimizde de kainat kitabını okumaya devam ediyoruz... Siz de bizimle gözlerden uzak yalnız bölgelerin harikalıklarına tanıklık edin...

Geçen sene Orta Karadenizden başlayıp Rize'ye kadar gidebildiğimiz Karadeniz turunu bu sene Doğu Karadenizden başlatıp Doğu Anadoludan dönerek yapmaya karar verdik. Bu sene de Karadeniz seyahatimiz için 8-9 gün ayırdık. Siz de bizim gibi Karadenize doyamayanlardansanız ve her sene bir Karadeniz turu yapıp tatilinizi tabiatla iç içe geçirme hayaliniz varsa Trabzon, Rize, Artvin'den oluşan bir Doğu Karadeniz turu yapmanızı tavsiye ederiz.

1 Mayıs 2017

Ege'nin Pamuk Prensesi: Pamukkale

Heyecanlı, serüven dolu ve tabiatla iç içe bir tatil geçirme hayaliniz varsa Denizli'ye gitmenizi tavsiye ederiz. Yaz aylarında kavurucu sıcaklara maruz kalmamak için biz bu seyahatimizde 1 Mayıs tatilini fırsat bilip Denizli'ye gittik. Denizli, beyaz travertenleriyle dünya üzerinde benzeri bulunmayan Pamukkale ile hem cezbedici Türkiye manzaralarından birini sunuyor hem de tarih meraklıları için Anadolu’nun en eski şehirlerinden olan antik kentleri... Ayrıca Pamukkale ve Karahayıt, sınırları içinde yer alan onlarca termal su kaynağı ile antik dönemden bu yana yalnızca Türkiye'nin değil, dünyanın en ünlü termal sağlık merkezlerinden.

22 Nisan 2017

Beyaz Cennet: Bursa Uludağ

Yine bir 23 Nisan ve yine tadı damağımızda kalan bir Bursa seyahati. Bu sefer 23 Nisan hafta sonuna geldiği için ayırabildiğimiz zaman da kısa oldu, biz de hiç gitmediğimiz Uludağ'ı görelim istedik. 2543 m yüksekliği ile birçok dağcının Anadolu’daki gözdesi olan Uludağ, bitki örtüsü ve hayvan varlığı ile de oldukça zengin. Dünya çapında ünlü kayak tesislerine sahip olan ve pahalılığıyla meşhur Uludağ, Bursalılar tarafından genellikle piknik ve dağ yolu etkinliği amacıyla kullanılıyor. Uludağ, gerçek bir Bursalı için yazın piknik, kışın ise kestane toplamaktan fazla bir şey ifade etmiyor.

14 Şubat 2017

Kuzeydoğu İtalya Seyahati: Ancona ve San Marino

Tarih ve kültür meraklılarının akın ettiği ve bağımsız bir ülkeye ev sahipliği yapan Marche bölgesini, mutlaka gezi planlarınıza dahil etmelisiniz. Bölgenin başkenti Ancona. Burası Roma dönemine de ev sahipliği yapmış önemli bir bölge.