20 Ekim 2022

Batı Karadenizde Sonbahar: Karabük, Sinop, Kastamonu, Bartın, Zonguldak, Düzce, Bolu


Ülkemizin yeşili ve doğasıyla nefes kesen bölgelerinden Karadeniz’in her bölümü ayrı ayrı güzelliklerle ziyaretçilerini karşılıyor. Eğer Karadeniz’in bu güzelliklerinden mahrum kalmak istemiyor, kendinizi Karadeniz’in eşsiz atmosferine bırakmak istiyorsanız, aynı zamanda da uzun bir tatile ihtiyacınız olduğunuz düşünüp seyahat planlarınızı erteliyorsanız; Karadeniz’i keşfetmeye Batı Karadeniz’den başlayabilirsiniz. Batı Karadeniz; her sokağında tarihte zaman yolculuğuna çıkaracak Safranbolu’dan, yeşiliyle mavisiyle seyretmeye doyamayacağınız manzaralar sunan Amasra’ya, Kastamonu’dan Sinop’a görülmesi gereken en güzel rotalara doğru sizleri unutulmaz bir yolculuğa çıkartacak.

Batı Karadeniz bölgesini, özellikle Safranbolu ve Amasra’yı yıllardır gezip görmek istiyorduk. Bu şehirlerin çok daha ötesine gitmemize rağmen buralara gitmek bir türlü nasip olmamıştı. Zaten gözümüz ve gönlümüz seyahatlerde hep uzakları ister; yakınımızda olanı görmeyiz, kıymetini pek bilmeyiz. Fakat bu sefer kısa mesafeye seyahat etme engelini aştık ve iki gün Safranbolu, iki gün Amasra olmak üzere bir haftalık Batı Karadeniz gezisi yaptık. Bizim gibi tabiatla iç içe bir tatil geçirme hayaliniz varsa Kastamonu, Sinop, Safranbolu, Amasra gibi yerlerden oluşan bir Batı Karadeniz turu yapmanızı tavsiye ederiz.

1 Ekim 2022

Bu Nehir Olmasaydı, Bu Şehir Olmazdı: Amasya

Karadenizin saklı hazinelerinden biri olan şehzadeler şehri Amasya'ya doğru yola çıkıyoruz. Samsun’un hemen altında Çorum ve Tokat’ın arasında güzeller güzeli bir şehirdir Amasya. Bir gelin gibi nazlı, genç bir kız gibi asaletli ve yılların verdiği bilgelik, ustalık, deneyimle bir öğretmen gibi bilgili şehir Amasya… Yeşilırmak nehrinin içinden geçtiği şehirde, kendinizi bir masalın içindeymiş gibi hissetmeniz çok normal. Çünkü bizce, bu nehir olmasaydı, bu şehir olmazdı! Nice krallıklara başkent olmuş, sanatçılar, şairler, bilim adamları yetişmiş, Osmanlı'da ise şehzadelere Amasya'da eğitim verilmiş... Amasya girişinde bizi Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi karşılıyor.