3 Aralık 2023

Anadolu’nun Avrupası: Eskişehir

İç Anadolu Bölgesi'nin en kendine özgü şehirlerinden biri olan Eskişehir, Anadolu Üniversitesi ve Osmangazi Üniversitesi gibi iki büyük üniversitesiyle tam bir öğrenci şehri olarak biliniyor. Son 20 yılda yapılan yeniliklerle Türkiye’nin örnek şehirlerinden biri haline gelen Eskişehir, Porsuk Çayı çevresinde sıralanan turistik tesislerinin yanı sıra ülkemizin en büyük şehir parklarından biri olan Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı ile de ünlü...

Şehri ortadan ikiye bölen ve Venedik kanallarına benzer bir manzara oluşturan Porsuk Çayı’nda yapılan gondol gezilerinin çok sevildiği Eskişehir’in her köşesi yemyeşil parklar, mesire alanları, spor sahaları ve çocuk oyun bahçeleri ile çevrili. Parkları kadar dünya standartlarındaki müzeleriyle de ünlü olan Eskişehir’de havacılık müzelerinden ahşap el sanatları müzelerine kadar müze gezmeyi sevenler için onlarca farklı seçenek var. Eskişehir otelleri de hem şehir içinde hem de popüler gezi bölgelerinde oldukça fazla sayıda bulunuyor.

Uzun bir tarihi olan ve ilk çağlardan Osmanlı dönemine kadar uzanan birçok paha biçilmez tarihi hazineye ev sahipliği yapan Eskişehir’in kültürel merkezi Odunpazarı’ndan başlayan gezileri de yerli ve yabancı turistler tarafından çok popüler. Yüzlerce yıllık kervansaray ve camilerden bilim merkezlerine kadar herkes için gezilecek güzel bir yeri olan Eskişehir’de mutlaka görmeniz gereken yerleri sizler için yazdık. Keyifli okumalar.