7 Ekim 2023

Kaya Tuzunun Şehri: Çankırı

Çankırı rotası, şu an seyahat planları yapanlar için alternatif bir gezi olabileceği gibi, tatil yapma imkânı olmayanları kısa bir süreliğine de olsa tarihi bir yolculuğa çıkarabilir.

Çankırı, gezilecek yerler bakımından doğal ve tarihi güzelliklere sahip şehirlerden biridir. Ankara’ya ve İç Anadolu Bölgesi ile Karadeniz’in birçok şehrine yakın olmasından dolayı turistik faaliyetler için tercih edilen yerler arasındadır. Çankırı; batısında Bolu, kuzeybatısında Karabük, kuzeyinde Kastamonu, doğuda Çorum, güneyinde Ankara ile komşudur. Çankırı’da ve çevresinde 4 mevsim keşfedilmesine olanak sağlayan birçok güzel gezilecek yer bulunmaktadır.

İç Anadolu Bölgesi'nin en az nüfuslu şehirlerinden ve aynı zamanda kaya tuzunun başkenti olan Çankırı, doğal koşullar açısından bakıldığında bir geçiş iklimine sahiptir. Çankırı’nın sahip olduğu iklim koşulları kuzeyinde birçok ormana sahip olmasına da olanak sağlamıştır.

Çankırı, tarihsel süreçte Roma, Bizans, Selçuklu gibi önemli medeniyetlere ev sahipliği yapmış yerler arasındadır. Yaşayan medeniyetlerin izleri günümüze dek kalmayı başarabilmiştir. Tüm bu güzellikleri birlikte keşfedelim.